Certamen de poesia y narrativa

Premierea concursului de Poezie şi Proză Scurtă ‘ CENTENARUL UNIRII, 1918 - 2018’, în regim de concurenţă competitivă: “O PATRIE, UN GRAI, UN SINGUR SIMŢĂMÂNT” care a avut loc in data de 29 noiembrie 2018 in Amfiteatrul Casei de Cultura a Studentilor din Alba Iulia.
Organizatori: Asociatia hispano-romana Salva si
Asociatia Culturala Juan Ramon Jimenez si Lucian Blaga
Cu ocazia Aniversării a o sută de ani de la Marea Unire a neamului românesc, ce a avut loc la 1 Decembrie 1918 în capitala istorică a României, Alba Iulia, Asociaţiile menţionate mai sus au organizat şi pregătit Concursul de Poezie şi Proză scurtă „O PATRIE, UN GÂND, UN SINGUR SIMŢĂMÂNT”, care s-a desfăşurat în perioada 1 iulie 2018 şi 15 octombrie 2018. Concursul este o urmare a preocupării noastre, a românilor din Spania, pentru consolidarea şi respectul faţă de ţara în care ne-am născut şi căreia îi aparţinem.
Juriul format din următorii poeţi şi scriitori: Ion Mărgineanu, Gheorghe Dăncilă, Eva Grosu, Sonia Elvirean şi Ironim Muntean, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, au stabilit premierea lucrărilor prezentate în concurs ale următorilor participanţi:
POEZIE
1. Se acordă PREMIUL I, domnului GHEORGHE CECAN, din oraşul Bălţi, Republica
Moldova;
2. Se acordă PREMIUL II, doamnei EMILIA AMARIEI, din satul Idicel, comuna Brâncoveneşti;Judeţul Harghita
3. Se acordă PREMIUL III, domnului SEVER MITITEAN, din Runcul Salvei, judeţul Bistriţa Năsăud,
4. Se acordă PREMIUL ESCEPŢIONAL al juriului, doamnei, ANIŞOARA MĂTĂSARU, din municipiul Parla, Comunitate Madrid, Spania;
5. Se acordă PREMIUL ONORIFIC, al Asociaţiilor madrilene, „Salva” şi „Juan Ramón Jiménez şi Lucian Blaga”, Domnului VASILE BELE, din comuna Ciuzbaia, Baia Mare;
PROZĂ SCURTĂ
1. Se acordă PREMIUL I, domnişoarei FLORENTINA LOREDANA DĂNILĂ, din Slobozia, judeţul Ialomiţa,
2. Se acordă PREMIUL II, domnişoarei ADELA NEACŞU, din Bacău, judeţul Bacău,
3. Se acordă PREMIUL III, domnului GABRIEL TODICĂ, DIN Fălticeni, judeţul Vaslui.
Premiile au fost acordate de presedintele juriului domnul Ion Margineanu, de d-nul Gheorghe Vintan, presedintele Asociatiei JRJ si LB.
Felicitari tuturor!