Martisor 2019


In acest an vizitatorii Muzeului Costumului din Madrid au avut ocazia sa participe si sa isi creeze propriul mărțișor într-un eveniment organizat de Ambasada României care a invitat toate cele trei ambasade ale țărilor care au cerut impreuna ca martisorul sa fie trecut in patrimoniul UNESCO, Bulgaria, Macedonia de Nord si Republica Moldova. Au onorat invitația doar asociatia Balcan din Bulgaria.
In cadrul acestui eveniment deosebit de frumos noi cei din asociatia Salva ne-am ocupat de partea practica a atelierului de mărțișor.Am prezentat historia si simbolistica martisorului si de la mic la mare i-am ajutat si indrumat pe toti cei prezenti ca sa isi creeze propriul mărțișor. O prezență agreabilă si un ajutor binevenit a fost din partea  cadrelor didactice ale cursului de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească (LCR) desfăşurat în şcoli spaniole din zona Madridului, dascăli care au coordonat participarea a mai multor grupuri de copii români la acest atelier.
Toţi cei care au vizita atelierul au primit foi volante cu legenda mărţişorului şi detalii despre includerea obiceiurilor de 1 martie în Patrimoniul Imaterial UNESCO, însoţite de un şnur de mărţişor.A fost o atmosferă deosebit de frumoasa , cu o participare numeroasă in care cu toții am invatat cate ceva despre mărțișor si martenița. 
Multe mulțumiri Ambasadei pentru invitatie, doamnei Camelia Dunaev, domnului Mihai Sirbu si doamnelor din asociatia noastra care au fost sufletul evenimentului.
Multumim tuturor pentru prezenta si va mai asteptam cu drag la toate evenimentele noastre.