România, prezentă la cea de-a 24-a ediţie a Bazarului Diplomatic Caritabil, organizat la Madrid sub patronajul Casei Regale a Spaniei.

«România, prezentă la cea de-a 24-a ediţie a Bazarului Diplomatic Caritabil, organizat la Madrid sub patronajul Casei Regale a Spaniei

România a fost prezentă alături de alte 40 de ţări la cea de-a 24-a ediţie a Bazarului Diplomatic Caritabil, organizat la Madrid sub patronajul Casei Regale. Regina Sofia a primit din partea comunităţii româneşti un album, ouă încondeiate şi o eşarfă pictată manual.

Regina Sofia, preşedinta de onoare a Asociaţiei Diplomaţilor din Spania, a fost întâmpinată de copii din fiecare ţară, după care a făcut înconjurul lumii pe la fiecare stand în parte. Fosta suverană şi-a amintit cu drag de vizitele în România.

George Bologan, ambasadorul României în Spania l-a menţionat pe Regele Mihai şi a subliniat importanţa comunităţii româneşti din Spania faţă de care şi-a exprimat aprecierea şi simpatia.

Designerul Roxana Irimia: Am prezentat costume populare românești, sunt costume autentice unele au peste 100 de ani şi sunt aduse de românii din comunitate.

Standul României s-a pregătite şi cu 400 de sarmale, 150 de mici şi peste 100 de prăjituri. Toate fondurile vor merge către Banca de alimente.

Bazarul Diplomatic Caritabil a fost organizat din nou după o pauză de 5 ani, din cauza pandemiei.»

Sursa: Știrile TVR