Școala de sâmbătă din Asociația Salva, 16.03.2024

Astăzi, 16.03.2024, SCOALA DE SAMBATA IN ASOCIATIA SALVA a fost sub egida «Tradiții, obiceiuri, port popular și joc».
În prima parte ca în fiecare sâmbătă Ionel Olteanu a făcut repetiții la dansuri cu Mugurașii Salvei, care sunt tot mai mari și mai frumoși.
În continuare Ica Tomi le-a explicat copiilor pe înțelesul lor, despre portul popular, costumele din pânză de cânepă și cum se făceau odinioară. După ce au vizionat documentarul SATUL DE CANEPA, realizator Iosif Ciunterei, Ica i-a învățat pe cei micuți sa toarcă firul de cânepă.
Am încheiat dimineața cu un tort delicios făcut de Tatiana cu ocazia zilei de naștere a Irinei care mâine împlinește 9 anișori.
La mulți ani, Irina draga, sa crești mare și sănătoasă!
Pe săptămână viitoare!

 

 

Hoy, 16.03.2024, la ESCUELA DE LA ASOCIACIÓN SALVA DE SAMBATA estuvo bajo la égida de «Tradiciones, costumbres, trajes y juegos populares».
En la primera parte, como todos los sábados, Ionel Olteanu ensayó danzas con los Mugurașii Salvei, cada vez más grandes y bellos.
Después Ica Tomi explicó a los niños con sus propias palabras los trajes folclóricos, los trajes de tela de cáñamo y cómo se hacían en el pasado. Después de ver el documental ALDEA DEL CÁÑAMO, dirigido por Iosif Ciunterei, Ica enseñó a los pequeños a hilar hilo de cáñamo.
Terminamos la mañana con una deliciosa tarta preparada por Tatiana con motivo del cumpleaños de Irina, que mañana cumple 9 años.
Feliz cumpleaños Irina!
¡Hasta la semana que viene!